Lajmi: “Nxitoni Gjermania kërkonë punëtorë sa më shpejt : Paga 5mijë euro dhe banesa e paguar!!” i publikuar nga Shqipëria është lajm i rremë.

Lajmi që është duke qarkulluar në disa portale (kryesisht FAKE MEDIA) me titull “Nχitoni Gjermania kërkonë punëtorë..” është RRENË në titull dhe përmbajtje.

Nuk është e vërtete se Aerporti i Frkafurtit është duke kërkuar punëtorë, përkundrazi në faqen e tyre zyrtare shohim njoftim “Efektet e pandemisë Corona në trafikun ajror ndërkombëtar kanë reduktuar përkohësisht opsionet e punësimit në aeroport.”

Faqet tjera që publikuan lajmin e njejtë janë:

Kuriozitete
Rreth Botës
Lajmi Vërtet vjen një herë
Mergimi Shqiptar
Mirdita News
Diaspora Lajm
InfoMedia

IMPAKTI: 1 media (FAKE), 7 faqe, 464 ndërveprime, 216 pelqime, 214 komente, 34 shpërndarje.

AUDIENCA: 360159

FactCheckerKS i’u benë thirrje për kujdes të shtuar gjatë marrjes së informacionëve. Për çdo lajm të dyshimtë mund të raportoni në FactChecker-KS për verifikim.

By A Rr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *