Nuk është e vërtetë se Presidenti i Turqisë Erdogan i ka dhënë ULTIMATUM Putinit Presidentit të Rusisë.

Fakt është se:

Presidenti i Turqisë Rexhep Tajip Erdogan gjatë një bisede telefonike që kreu ditën e djeshme me homologun e tij rus Vladimir Putin, i kërkoi atij armëpushim dhe kushte të mira për civilët pas pushtimit të Ukrainës.” (Gazeta Blic)

Fjala “Ultimatum” e përdorur nga media për të ilustruar bisedën në mes të Presidentit i Turqisë Erdogan  dhe homologut të e tij rus Putinit, nuk paraqet të vërtetën e plotë.

Ngase me Ultimatum nënkuptojmë:

“Kërkesë e prerë dhe e padiskutueshme, mospranimi i së cilës mund të sjellë pasoja të rënda”

Erdogan me rastin e parashtrimit të kërkesës Putinit, nuk ka theksuar “ndonjë masë” në rast të mosplotësimit të kërkesës se parashtruar.

By A Rr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *