Foto e Olena Kurillo mësueses 53 vjeçare e lënduar nga sulmi i raketave ruse me 24 shkurt 2022, mbuloj ballinat e mediave ndërkombëtare për lajmërimin e invazionit Rus në Ukrainë.

Kjo foto u bë cak i sulmit , si foto e montuar dhe si foto nga ngjarja e vitit 2018.

@kymeekins10

Any explanation? 🤔 I’ll wait.

♬ original sound – KymeeKins10
Burimi TikTOK Screenshot 09/03/2022 20:10

Video në rrjetin social me pretendimin se foto është e vitit 2018 ka marrë më shumë se 22K pëlqime.

në rrjetin social twiter shohim pretendimin se

Foto e mëposhtme e editur ka shërbyer për të shpërndarë dyshimet mbi të vërtetën. Ajo çka shihet dhe mund të konstatohet është se kemi të bëjmë me një foto të editur, gjersa teksti i përkthyer “demaskon” mashtrimin.

Videon e gjejme të postuar dhe në WEB BITCHUTE

Foto është realizuar nga fotografi Wolfgang Schwani cili punon për Agjencinë Anadoly me datën 24 Shkurt 2022 ne regjionin Chuhuiv – Ukrainë.

Në foton e pare shohim ndërtesën pas sulmit me raketa nga Rusia të datës 24 shkurt 2022

Burimi Forum

në foton e dytë shohim ndërtes e shkatrruar, dyshohet per shpërthim gazi, me daten 31 dhjetor 2018 në Magnitogorsk – Rusi.

Burimi Radio Evropa e Lirë

nga fotot kostatohet, se dyshimet se nagjrja ka ndoshur në vitin 2018 nga ekplodimi i gazit dhe prezantohet si ngarje e shkurtit të vitit 2022 si sulm raketor, eshtë i pa bazuar

Olena Kurillon e shohim dhe ne videon e realizuar nga Agjencioni i Lajmeve AFP te publikuar me datën 24 Shkurt 2022 në YouTube

Magnitogorsk, nuk janë të vërteta.

Burimet; The Sun, Anadoly Images, Wolfgang Schwan, AFP , Bild.de,

By A Rr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *