“Turqia i del në ndihmë Ukrainës, ia bllokon Rusisë daljen në Detin e Zi”- FAKE NEWS (Lost in traslation)

Lajmi “Turqia i del në ndihmë Ukrainës, ia bllokon Rusisë daljen në Detin e Zi” i publikuar në Klan Kosova dhe Gazeta Blic nuk është i vërtetë – Fake News.

Faktë është se Presidenti Ukrainas përmes një postimi në rrejtin social Twitter falenderon Turqin dhe tregon rëndësin që ka ndalimi i luftanieve!

Burimi Twitter Screenshot 26/02/2022 15:53

Presidenti Ukrainas falenderon dhe tregon rëndësin që ka ndalimi i luftanieve!”Falenderoj mikun tim zotin President të 🇹🇷 @RTERdogan dhe popullin e 🇹🇷 për mbështetjen e fortë. Ndalimi i kalimit të 🇷🇺 luftanijeve në Detin e Zi dhe mbështetja e konsiderueshme ushtarake dhe humanitare për 🇺🇦 janë jashtëzakonisht të rëndësishme sot. Njerëzit e 🇺🇦 nuk do ta harrojnë kurrë këtë!”#FactCheckerKS#iamafactchecker

por, ky postim është keqinterpretuar (lost in traslation) si “falenderim për ndalimin e kalimit të luftanijeve në Detin e Zi”

Mediat ndrkombahtare raportojne se nje vendim i till ende nukështë marr, gjersa Turqia distancohet nga komentet se nje vendim i tillë është marrë.

Burimi; Володимир Зеленський-Twitter, The Guardian , Daily Sabah, Reuters

By A Rr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *