Një fotografi e publikuar nga faqja Argetim pa Kufi është mashtrim që ka për tendencë të ngreh audiencën për pelqime dhe komente.

Vajza në foto nuk është Besa dhe nuk është shqiptare. Vajza në fjalë është Tia Leigh

Tia Leigh, 14, was diagnosed with neurofibromatosis type 1 (NF1) as a baby, which left her right leg hugely swollen and lumpy, and seven centimetres longer than her left

E cila ishte e diagnostifikuar me një tumor të rrallë në këmbë e cila i shkaktoj trefishin e madhësisë normale dhe si pasojë adoloshentës Tia i është amputuar këmba.

Tia Leigh vuante nga Neurofibromatoza e Tipit I.

Tia Leigh, 14, was diagnosed with neurofibromatosis type 1 (NF1) as a baby, which left her right leg hugely swollen and lumpy, and seven centimetres longer than her left

Lajmi i Tia Leigh është publikuar me datën 31 Janar 2016 nga Mirror me titull “Teen with ultra rare tumours has leg amputated after limb swells to three times normal size” (shqip: “Adoleshentes me tumor ultra të rralla i është amputuar këmba pas fryrjes së gjymtyrëve në madhësinë tre herë normale”) me ç’rast fotografia keqpërdorët për përfitime vetanake pothuajse 6 vite më vonë.

Postimi në faqen Argetim pa Kufi është pelqyer mbi 5mijë herë dhe ka mbi 2mijë komente.

Kjo faqe menaxhohet nga 5 persona me vendndodhje në Maqedoninë e Veriut dhe për target mashtrimi dhe dezinformimi ka lexuesin kosovar.

FactCheckerKS vazhdimisht potencon sfidën kryesore të dezinformimit e që janë faqet që menaxhohen nga jashtë kufijëve të Republikës së Kosovës.

Burim: Google Lens, Mirror

By A Rr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *