Lajmi “LAJMI FUNDIT Bekim Jashari zyrtarisht ne Levizjen Vetevendosje” i publikuar nga Lajme.buzz dhe i shpërndarë nga faqja Der Kosova Albaner në rrjetin social Facebook është lajm i rremë.

Lajmin për FactCheckerKS e kanë demantuar ekipi i Kryetarit të Skenderajit duke e mohuar se informacioni është i saktë.

“Është lajm i rremë, nuk është e vërtetë se Bekim Jashari ka aderuar në Vetëvendosje, ai mbetet i pavarur” – deklaruan për FactCheckerKS.

Pre e kësaj dezinformate kanë ra mbi 1 mijë e 200 persona duke pelqyer lajmin dhe mbi 200 komente.

Dezinformatat dhe lajmet e rreme për akterë politik shpeshtohen në kohën e zgjedhjeve për të ndikuar mbi opinionin publik.

FactCheckerKS iu benë thirrje për kujdes të shtuar të mos bien pre e dezinformatave.

By A Rr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *