Një fotografi e cila po qarkullon në rrjetin social Facebook, me audience të përfshirë përdoruesit Kosovar është fotografi montazh apo dezinformatë.

Ajo se çka në fotografinë e montuar thuhët është rrenë dhe se paketimi i vaksinës Astrazeneca nuk është prodhuar me datën 15 korrik 2018 siç pretendohet.

FactCheckerKS ka hulumtuar rreth fotografisë dhe konstaton se paketimit i është shtypur data 2018.07.15 në pjesën anësore e cila është e zbrazur.

Citizen Journalist Network (IRE)

Burim: Bufale.net, CheshireLive, Yandex.com, Reuters, Citizen Journalist Network (IRE)

By A Rr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *