Nuk është e vërtet se “Drejt Tokës është nisur asteroidi që mund të na bëjë të gjithëve miliarderë”.

Asteroidi “PSYCHE” sillet rreth Diellit,  në mes marsit dhe Jupiterit.

Burimi ; Wikipedia

Lajmi me titull “Drejt Tokës është nisur asteroidi që mund të na bëjë të gjithëve miliarderë”, publikuar me media vendore ( këtu, këtu) i postuar në rrjetin social Facebook ( këtu, këtu) , është mashtrim për klikim –CLICKBAIT.

Fat është se vlerësimet e para të asteroidit “PSYCHE”  kana arritur shumen rreth 10 miliardësh, por hulumtimet e fundit ngrehin dyshimet “Asteroidi 16 Psyche mund të mos jetë ajo që prisnin shkencëtarët” dhe vlera e tij mund te jetë me e vogël.

Burimet; Nasa, Nasa Psyche, Forbes, PSYCHE, Science daily

By mh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *