Nuk është e vërtetë se peshëngritësi kinez Li Fabian ka ngritur “313 kilogramë me një këmbë”!

E vërtet se është Li Fabian ka ngritur njërën këmbë për të “rregulluar“  baraspeshën kur ka ngritur 166 kilogramë.

Dhe në foton ilustruese te lajmit janë lehtësisht te identifikueshme 3 Pesha. Në foton e publikuar nga Daily Mail

Shihet qartë se janë dy pesha me nga 25 Kilogram dhe një pesh 20 kilogramësh.

Li advised against trying out the move as it 'bears a serious risk of injury', adding that it is a scenario he practised in training
Burimi Daily Mail

Dhe ne video e publikuar ne Twiter nga CSTV_GH shihet Li Fabian gjatë tentativës për ngritje e 166 kilogramëve.

Burimi Screenshot CSTV_GH video Screenshot, 29/07/2021 18:30

Se Li Fabian ka ngritur njërën këmbë për të “rregulluar“ gjate ngritje se 166 kg raportohet dhe nga mediat botërore  Daily Mail, AP, Yahoo Sports etj

Mediat vendore raportuan(këtu, këtu) gabimisht se “Ngrit 313 kilogramë me një këmbë për medalje të artë dhe rekord olimpik – bëhet viral peshëngritësi kinez në Lojëra Olimpike”, dhe ky lajmë u postua në rrjetin social Facebook (këtu, këtu, këtu, këtu).

Burimet; CSTV_GH,  Daily Mail, AP, Yahoo Sports

By mh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *