FactcheckerKS ka bërë verifikimit e të njëjtit lajm të publikuar nga “media” FAXWEB me 7 Maj 2021.

Nuk është e vërtet se “Të vaksinuarit nuk mund të lindin fëmijë”, kjo është një teori konspirative e cila është duke qarkulluar ne Serbi.

Media gjermani DW me datën 7 Maj 20221 ka publikuar hulumtimin “Fushata e vaksinimit dhe fshehja e të vdekurve në Serbi” , te cili e ka huazuar FOX NEWS!

Lajmi i njëjtë i rremë është publikuar nga “media” NEWS225MEDIA me 23 Korrik 2021 dhe është postuar në rrjetin social Facebook nga

Burimi Facebook Screenshot 26/07/2021 18:00
Burimi Facebook Screenshot 26/07/2021 18:00

Ky fakt tregon se si një lajm i vërtetë, manipulohet për mashtrim për klikime – CLKBAIT dhe shndërrohet ne  lajme të rrejshëm -FAKE NEWS (lexuesi lexon “Të vaksinuarit nuk mund të lindin fëmijë”),  dhe PRPOGANDE kundër vaksinimit.”

IMPAKTI: 2 MEDIA (FAKE), 6 POSTIME (FAQE), 1 584 NDËRVEPRIME, 436 SHPËRNDARJE

AUDIENCA: 237 277

Burimet; DW, FactcheckerKS

By mh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *