FactCheckerKS konstaton se nuk bëhet fjale për “FTESE të vërtet” por një “Ftes” mashtruese.

Krijuesi i kësaj ftesa ka pasur si qëllim mashtrimin e opinionit për tërhequr vëmendjen e publikut, të materializuar në pëlqime, dhe audience.

Kjo konstatohet duke u bazuar;

  1. Ftesa është e printuar në një letër A4, qe është jashtë standardit të ftesave për dasma;
  2. Ne ftesë mungojnë “emrat e dhëndrit dhe nuses”;
  3. Në ftesë mungojnë: data, ora dhe vendi;
  4. Nëse familja do kishte shtrirje në Kosove dhe Shqipëri, pse të theksohen Malisheva!;

Foto-Ftesa ka “watermark”  GAZETA NEWBORN, por ky lajm nuk gjendet ne ketë portal.

Lajmi është publikuar nga disa media serioze (këtu,këtu,këtu, këtu) me titull;

“Ftesa e “veçantë” për dasmë e familjes nga Malisheva: Mos i merrni fëmijët me vete (Foto)”

“Ftesa e familjes nga Malisheva bëhet virale: Ndalohen fëmijët të marrin pjesë në dasëm sepse “po ladrojnë nëpër restorant”” etj

Te shoqëruar me foton

By mh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *