Lajmi “Ndryshon historia / Albin Kurti agjent Sërb dhe ja faktet që publikoi ky gazetar” i publikuar nga Gazeta Arberia është lajm i rremë dhe mashtrim për klikime.

Lajmi në titull është mashtrim për klikime kështu duke mos i ofruar lexuesit asnjë informatë brenda lajmit. Por e vërteta qëndron se “gazeta” në fjalë vjedh nga FactCheckerKS lajmin dhe e bejnë lajm mashtrues.

Të njejtin lajm FactCheckerKS e ka demantuar me datën 29 Janar 2021 si Fake News dhe Propagandë.

FactCheckerKS në Janar 2021 ka sjell të vërtetat mbi lajmin dhe fotografin e cila ishte montazh.

Fotografia montazh

“Në fotografin e vërtetë apo orgjinale është Gjenerali Vladimir Lazareviç (I dënuar për krime lufte me 14 vite burg) së bashku me Vojislav Kostunica Ish-Kryeministër i Serbisë në një takim në Beograd i cili është mbajtur me datën 28 Janar 2005.” (29 Janar 2021)

Lajmi mashtrues vjedh tekstin e lartëcekur nga FactCheckerKS për ta plasur si lajm të vetin.

Fotografia e vërtetë (GettyImages)

“Mediat të cilat publikuan të njejtin lajm janë:

Gazeta Arberia

Ana e Ndritur

Me 3 Postime janë dezinformuar mbi 294,461 Persona!

348 persona kane ndër vepruar, gjersa 39 prej tyre kanë shpërndare ketë FAKE NEWS&CLICKABIT duke rritur ne mënyrë eksponenciale numrin e të dezinformuarve.

Burim: GettyImages, FactCheckerKS

By A Rr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *