Postimi “Kjo nën ka nevoj per ndihmen ton qdo like kushton 2 euro dhe qdo koment 4 euro dhe qdo share 8 euro” nga Fjala Shqiptare është mashtrim ku keqpërdorën fotografi të bëra para tre vitesh.

Nuk është e vërtetë se kjo fotografi është e një gruaje shqiptare.

E vërteta e kësaj fotografie është e një nënë të quajtur Sarah Allen me fëmiun e saj dy vjeçar.

Sarah Allen nga St. Neots, Cambridgeshire ka dhenë një intervistë për media në gusht 2016 pasi djali i saj dy vjeçar Jasper ishte mbuluar kokë më këmbë në plagë pasi u prek nga virusi i Varicelës. (LIA)

Kjo fotografi është bërë virale në rrjetin social Facebook nga mashtrues të ndryshëm për të mashtruar masën apo lexuesin për qëllime vetanake.  

Së fundmi kjo fotografi i është servuar përdoruesve kosovar të këtij rrjeti.

Vlenë të cekët se Facebook asesi nuk dhuron para e hiç më pak si ky mashtrim pretendon.

FactCheckerKS iu benë thirrje për kujdes të shtuar ndaj këtyre mashtrimeve online.

Burim: Yahoo Finance, BBC News

By A Rr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *