Postimi “Polonia, Suedia dhe Norvegjia po prezantojnë një denoncim kundër OBSH sepse po helmon Europën, transmeton “Reuters” nga Zëri Popullit në rrjetin social Facebook është postim jo i vërtetë në përmbajtje ku rezulton me një dezinformim të qytetarëve kosovar.

Nuk është fakt se “Reuters” ka të njejtin artikull apo shkres lidhur me këtë se çka ky postim përmbanë.

Lajmi është jo i vërtetë dhe pre e kësaj dezinformate kanë ra mbi 207 persona duke e shpërndarë postimin.

FactCheckerKS e ka demantuar dhe raportuar këtë dezinformatë në Dhjetor 2020.

By A Rr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *