Postimi “Covid 19 nuk ka, eshte bakter qe krijon tromboz dhe sjelle vdekje te shpejte” i shpërndarë në rrjetin social Facebook është postim jo i vërtetë dhe në masë të madhe po dezinformon përdoruesit kosovar të këtij rrjeti.

Ky postim është duke u shpërndarë në shumë grupe kosovare të Facebook/ut.

Dy grupe të cilat kanë shpërndarë këtë postim janë

Politico Plus

Muzike Popullore

Pre e kësaj gënjshtre kanë ra mbi 600 persona duke komentuar dhe shpërndarë postimin në profile të ndryshme.

FactCheckerKS e ka raportuar këtë shkrim si në formë postimi ashtu edhe në formë lajmi.

Ajo se çka postimi përmbanë nuk është e vërtetë në asnjë nga pretendimet e thëna. Përmes hulumtimeve të FactCheckerKS konstatohet se nuk është e vërtetë se OBSH ka ndaluar autopsinë e personave  te cilat kanë vdekur me COVID 19.

Hulumtimet e shumta lidhur me pasojat e COVID 19 bëhen pikërisht duke berë autopsinë të personat te të cilt humbin betejën me COVID 19.

Gjithashtu ky postim është duke u shpërndarë edhe në rrjetin e komunikimit Whatsapp në gjuhën shqipe.

FactCheckerKS çdo dit është duke hulumtuar mbi dezinformatat që po bëhen rreth Covid19 për të mashtruar masën kosovare.

By A Rr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *