Lajmi “Nuk ka, eshte baktèr qè krijon tròmbòz dhe sjelle vdèkjè te shpejtè” nga BlueTv është lajm jo i vërtetë.

Lajmi i cili po qarkullon në rrjetin social Facebook si në formë lajmi ashtu edhe postimi është lajm jo i vërtetë dhe po dezinofrmon me qindra lexues e përdorues të këtij rrjeti.

Në ditët e fundit ky lajm po shpërndahët edhe në rrjetin e komunikimit Whatsapp.

Lajmi ka të bëjë rreth Covid19 me pretekstin se virusi përfundimtar është gjetur në Gjermani.

Për të plasuar lajmin e rremë këta persona përdorin fotografi të doktorit shqiptar, bejnë fotomontazhe të një spitali në Itali me qëllimin që propaganda të del sa me reale.

Fotografia e doktorit shqiptar, Kreshnik Hajdari, është përdorur për të bërë sa me real propagandën. Made for minds
BlueTv

Fotografia është e shkëputur nga Spitali Bassini në Cinisello Balsamo, afër qytetit të Milanit, Itali

Doktori Kreshnik Hajdari përmes një postimi në llogarinë e tij në rrjetin social Facebook, e ka demantuar këtë lajm duke thënë së “lajmi nuk është i vërtetë dhe se nuk kam dhënë intervistë e as opinion diku”.

Dr. Kreshnik Hajdari

Përmes hulumtimeve të FactCheckerKS konstatohet se nuk është e vërtetë se OBSH ka ndaluar autopsinë e personave  te cilat kanë vdekur me COVID 19.

Hulumtimet e shumta lidhur me pasojat e COVID 19 behën pikërisht duke ber autopsinë te personat te cilin humbin betejën me COVID 19.

FactCheckerKS e ka demantuar para 3 ditësh të njejtin lajm por në formë të postimit.

Burimet: Dr. Kreshnik Hajdari, WHO, Academic, Karger, Ctvnews

By A Rr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *