Faqja “Megafoni” në rrjetin social Facebook dezinformon në mënyra të ndryshme lexuesit dhe përdoruesit kosovar të këtij rrjeti.

Lajmet prodhohen nga website/i i “famshëm” fjalet.com dhe shpërndahen në këtë faqe e cila thirret mbi “uebfaqe lajmesh dhe mediatike”.

“Megafoni” është krijuar me datën 18 Qershor 2020 dhe menaxhohet nga pesë (5) persona me vendndodhje nga Maqedonia e Veriut.

Kjo faqe ka arritur të kap mbi 64 mij pelqime dhe ndjekës.

Disa nga lajmet fake & clickbait:

FactCheckerKS vazhdimisht është duke hulumtuar dhe demantuar faqet që dezinformojnë opinionin publik saktësisht përdoruesit e rrjetit social Facebook.

By A Rr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *