Lajmi “URIME: Sot eshte data 26, shiko aje ne list per mes numri te telefonit” nga Star është mashtrim online.

Lajmi paraqet një mashtrim me lexuesit kosovar ku thotë “NESE nuk ke marr pages ateher duhesh te paraqitesh me posht e shkruan emrin edhe numrin e leternjoftimit edhe do pritni sms per te konfirmuar a do merreni pages qe nuk e keni marr shiko me posht listen dhe permes numrit telefonit je fitues”.

Mashtrimet dhe dezinormimet e opinionit publik kryesisht përdoruesit e rrjetit social Facebook janë të shpeshta.

FactCheckerKS vazhdimisht hulumton dhe demanton mashtrimet online ku për target kanë shoqërinë shqiptare.

By A Rr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *