Gazeta Vines në rrjetin social Facebook, dhe me website Exitnews dhe Lexo Lajme prodhon dhe shpërndanë shumë lajme të rreme dhe lajme clickbait ku shtyen lexuesin drejt klikimeve kështu duke mos i sjell asnjë risi rreth lajmit.

Kjo “gazetë” është krijuar me datën 16 Tetor 2018 dhe menaxhohet nga pesë persona me vendndodhje në Kosovë.

“Gazeta” në fjalë në dit dezinformon mbi 28 mij lexues dhe përdorues të rrjetit social Facebook ku ndjekin aktivitetet e saj.

FactCheckerKS ka analizuar lajmet e Gazetës Vines ku lajmet e rreme janë kryesisht për Presidentin e vendit, Hashim Thaçi dhe lajme rreth kufijve të shtetit gjerman dhe atij zvicran.

FactCheckerKS vazhdimisht hulumton dhe demanton faqe qe thirren mbi emrimet si gazeta apo media dhe ku realisht sjellin shumë dezinformata për lexuesin.

Disa nga lajmet fake & clickbait:

By A Rr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *