Gazeta AZ në rrjetin social Facebook, dhe me website GazetaZ.com prodhon dhe shpërndanë shumë lajme të rreme dhe lajme clickbait ku shtyen lexuesin drejt klikimeve kështu duke mos i sjell asnjë risi rreth lajmit.

Kjo “gazetë” është krijuar me datën 18 Gusht 2020 dhe menaxhohet nga një person me vendndodhje në Maqedoninë e Veriut.

“Gazeta” në fjalë në dit dezinformon mbi 40mij lexues dhe përdorues të rrjetit social Facebook ku ndjekin aktivitetet e saj.

FactCheckerKS vazhdimisht hulumton dhe demanton faqe qe thirren mbi “Kompani mediatike/lajmesh” ku realisht sjellin shumë dezinformata për lexuesin.

By A Rr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *