Postimi i “Për Shqipërinë që dua” në rrjetin social Facebook është mashtrim.

Mashtrimi është i llojit “lojë shpërblyese” me përshkrimin:

“Dërgo mesazh në faqen tonë bej like faqes dhe share postit dhe fito TELEVIZOR FALAS

Përshëndetje të gjithve, dje nga 🇨🇭 Zvicra i pranuam rreth 1000 SAMSUNG TELEVIZORA, të cilët do i dhurojmë për 1000 njerëz të parë të cilet na dërgojnë një mesazh në faqen tonë i japin faqes like dhe bejne share postimin.

KOMENTO “UNË” DHE NA DËRGO NJË MESAZH”

Ku duke mashtruar për përfitime vetanake targeton përdoruesit shqiptar të rrjetit social Facebook.

Postimi është i datës 21 Tetor 2020 dhe për pak orë pre e mashtrimit kanë ra mbi 40 persona.

Faqja në fjalë është krijuar me datën 15 qershor 2019 dhe menaxhohet nga një person nga Shqipëria.

FactCheckerKS vazhdimisht është duke hulumtuar analizuar dhe demantuar mashtrimet online që për target kanë shoqërinë shqiptare.

By A Rr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *