Revista “Lajme” në rrjetin social Facebook dhe me website “inmagazine24” prodhon dhe shpërndanë shumë lajme të pavërteta dhe të shkruara vetëm për klikime kështu duke dezinformuar lexuesit e rrjetit social dhe ndjekësit e kësaj “reviste”.

Revista në fjalë është krijuar me datën 6 Shtator 2015 me emrin “Renato Arapi”, personi në fjalë është lojtar i Teutës, ekip futbolli ky në Shqipëri pra futbollist shqiptar. Me pas emri i është ndryshuar në “Lajme” me datën 3 Maj 2016.

Kjo revistë menaxhohet nga 7 persona me vendndodhje në Maqedoninë e Veriut.

Revista Lajme prodhon dhe shpërndanë lajme kryesisht për ngjarjet ditore në Kosovë pasi që edhe lexuesit janë me shumë nga Kosova.

Lajmet e rreme dhe ato clickbait shkruhen për personalitete të politikës kosovare.

Dezinformon çdo dit mbi 180 mij lexues në rrjetin social Facebook.

Disa nga lajmet fake dhe clickbait:

By A Rr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *