Lajmi i raportuar në faqen ‘InformataOnline’ në rrjetin social facebook “Si fëmijë, ai i dha një premtim një vajze me sindromën Daun dhe e përmbushi atë pas shtatë vjetësh” është i vjetër.

FactChecker ka hulumtuar dhe gjen se ky lajm është i saktë, por në vitin 2015 ishte raportuar në mediat e ndryshme ndërkombëtare ndërsa faqja ‘ InformataOnline’ e ripublikon përsëri këtë lajm duke e cilësuar si lajm aktual.

Kjo ngjarjen ka ndodhur me 9 Maj ne Pensilvani te SHBA ‘së, dhe së pari është publikuar nga vetë qifti Ben Moser dhe Mary Lapkowicz, më pas nga u raportua në media amerikanë.

Burimet: Tom Lapkowicz, Lisa Troutman Moser, popsugar.com

By e h

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *