Lajmi “Bill Gates flet për ilaçin që shëroi Trump brenda disa ditësh – Vajojnë testet dhe nuk ka efekte anësorë” nga Mekuli Press është lajm kryesisht i saktë.

Nuk është e vërtetë se Bill Gates ka përdorë fjalën “koktej” për ilaçin që Presidenti amerikan Trump mori për tu shëruar nga Covid19.

Përderisa në lajm thuhet se Gates ka thënë se Trump mori një “koktej” të antitrupave antiviralë i bërë nga kompania amerikane Regeneron, por e vërteta është se termin “koktej” për ilaç e kishte thënë Trump.

Bill Gates thot se “Donald Trump bëri gabim kur e quajti “koktej” ilaçin e antitrupave koronavirus që  mori ai një “kurë” për Covid-19.

Përkundrazi se atë që Portali në fjalë e sjell në lajm e vërteta qëndron ku Bill Gates thotë se ilaçi edhe nëse është me efektivi nuk mund të jetë funksional për të gjithë pacientët.

Gates gjithashtu ka thënë se trajtimet me antitrupa monoklonale mund të aprovohen për përdorim urgjent, ata do të “shpëtonin më shumë jetë sesa vaksina.

Burimet: Independent, Meet the Press (Twitter) Meet the Press (Youtube)

By A Rr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *