Portali “Kliko Aktuale” është portal me mbi 80% të lajmeve fake dhe clickbait.

Portali në fjalë qe në përshkrim mbanë “kliko është portal i pavarur, me qëllim të informimit të ngjarjeve më interesante në vend dhe rajon (Y)” dezinformon mbi 45 mij përdorues të rrjetit social Facebook në trevat shqipfolëse.

Ky portal është krijuar me datën 3 Nëntor 2017. Emri vetëm në vitin 2020 i është ndërruar tre herë.

“Portali” në web mban emrin Valetal.Info. Ky portal menaxhohet nga tre persona nga Maqedonia e Veriut.

Shumë nga lajmet fake janë tema të përditshme mbi ngjarjet politike në vend.

Disa nga lajmet fake të këtij portali:

Kam nderin tju tregoj se do të kthehet hapja e bixhozit në Kosovë!

Njihet Kosova si shtet, për inat të Vuçiqit e Ramës

By A Rr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *