Lajmi ”Mali i Zi shënon numrin më të madh të viktimave nga COVID-19 brenda një dite” – I PASAKTË.

Fakt është se Mali i Zi ka shënuar me datën 5 Korrik 2020 4 raste të vdekjes për shkak të COVID 19. Por nuk qëndron pretendimi se ky është numri me i larte i regjistruar i vdekjeve në shtetin e Malit te Zi nga COVID 19.

Mal i Zi ka regjistruar të njëjtën numër vdekjeve nga COVID 19 , dhe ne dy raste te tjera;
• Me 11 Korrik 2020 janë raportuar 4 persona te vdekur për shkak të COVID 19

• Me 22 Korrik 2020 janë raportuar 4 persona te vdekur për shkak të COVID 19.

Mediat që kanë raportuar lajmin e “pasaktë” janë;
1. Bota sot
2. Ekonomia Online
3. Indeksonline
4. Java news
5. Kallxo-com
6. Koha-net
7. Kosova Press
8. Periskopi
9. Telegrafi

Burimet; Covid19-who-int, Worldometers-info, INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE CRNE GORE Ijzcg-me, #FactCheckerKS

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *